Zo krul je je haar zonder het te beschadigen

Tip – Zo krul je je haar zonder het te beschadigen!

Krullen zien er prachtig uit en geven je een mooie vrouwelijke look. Ga jij ook regelmatig aan de slag met de krultang? Dan is het wel van belang dat jij dit doet zonder je haar te beschadigen. Wij geven je graag tips om je haar te beschermen tijdens het krullen.

Gebruik een goede krultang
Als jij je haar tijdens het krullen wilt beschermen, is het verstandig om ten eerste goede krultang aan te schaffen. Bij goedkopere krultangen heb je geen garantie dat je haar tijdens het krullen goed wordt beschermd. De betere krultangen hebben een beschermende keramische coating en is het mogelijk om zelf de temperatuur van de krultang te regelen.

Bescherm je haar met een spray of crème
Voordat je begint met het krullen van je haar, is het noodzakelijk om je haar goed te beschermen tegen de hitte. Tegenwoordig heb je veel soorten sprays en crèmes die je haar beschermen tegen de hitte van een krultang. Deze zijn hier speciaal voor ontwikkeld, dus het is ook verstandig dat je dit gebruikt om je haar goed te beschermen. Het is niet per se nodig om direct de duurste crèmes aan te schaffen, enkele druppels serum zorgt al voor een goede bescherming van je haar. Een serum zorgt er daarnaast ook voor dat je haar heerlijk zacht aanvoelt.

De juiste temperatuur
Bij een goede krultang heb je de mogelijkheid om de temperatuur van de krultang zelf te regelen. Heb je van nature dun haar of is je haar de afgelopen periode erg beschadigd? Dan is het verstandig om te kiezen voor de laagste stand. Probeer de laagste stand eerst voorzichtig uit op een pluk van je haar die niet opvalt. Gaat dit goed? Dan kun je vervolgens al je haar gaan krullen.